Riool ontstoppen Oss

Een rioolontstopping in Oss doen wij graag voor u!

Bij het riool ontstoppen is het belangrijk dat er geen beschadiging tijdens de ingreep optreedt. Wie met een ontstoppingsveer of met chemische middelen aan de slag gaat, loopt dit risico. Laat het riool liever op een veilige en verantwoorde manier ontstoppen door onze rioolvakman. Hij heeft altijd het juiste gereedschap bij zich!

Professionele rioolontstopping Oss

De meeste verstoppingen kunnen met mechanisch gereedschap worden opgelost. Denk hierbij aan een verenmachine of aan een hogedrukapparaat. Voor grotere klussen kunnen zuig- en spoelwagens worden ingezet. Of een combiwagen. De keuze van het gereedschap hangt eigenlijk af van de volgende punten:

 • Waaruit bestaat de blokkade in het riool?
 • Hoe diep zit de blokkade?
 • Hoe hardnekkig is de blokkade? Bestaat het uit vet of anders?
Ook wordt gekeken naar de staat van uw riolering. Is er misschien sprake van wortelgroei of van een leidingbreuk waardoor er (continu) verstoppingen optreden? Onze specialist kan dit soort problemen ook voor u oplossen. U krijgt een uitgebreid plan van aanpak aangeboden, waarin de benodigde werkzaamheden en de kosten omschreven staan. Na uw akkoord, gaat de specialist het plan ten uitvoer brengen.

Het riool ontstoppen: toch eerst zelf proberen?

Natuurlijk bent u ongeduldig: u heeft een drukke agenda en u wilt weer zo snel mogelijk gebruik maken van uw sanitair. Lichte verstoppingen kunt u misschien zelf oplossen als u de juiste middelen gebruikt. Onze experts raden u het volgende aan:

 1. Ontstop uw riool met een rubberen ontstopper. Plaats het rubber op de afvoer en beweeg de ontstopper op en neer om zuigkracht op te wekken. Pas er wel voor op dat de blokkade niet dieper in de riolering belandt!
 2. Ontstop uw riool met een oplossing van soda en heet water. U strooit eerst wat soda in de afvoer van uw toilet, wasbak, bad of douche. Hierna voegt u er ongeveer een liter heet water aan toe. Gebruik geen kokend water, anders kunt u de leidingen beschadigen.
 3. Heeft u een hogedrukreiniger? Stop de spuit dan zo diep mogelijk in de afvoer. Spuit hierna de afvoer kort door. Wees voorzichtig, want het water kan met volle kracht terugkomen. U zit niet te wachten op natte vloeren!

Kosten riolering ontstoppen Oss

 • Is de blokkade makkelijk te verwijderen?
 • Waarmee moet de blokkade verwijderd worden?
 • Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
 • Wat is de staat van het riool? Zijn er ook reparaties nodig?
 • Hoeveel uren zullen de werkzaamheden in beslag nemen?
Al deze vragen zijn van belang bij het bepalen van de kosten. Natuurlijk is de ene verstopping sneller opgelost dan de andere. Achter sommige blokkades schuilt zelfs een groter rioolprobleem, zoals een gescheurde of verzakte leiding. Een kostenraming is mogelijk als u ons even belt. Onze specialist helpt u graag verder!

Snel hulp nodig bij het riool ontstoppen? Dan belt u ons.

Het preventief doorspuiten van uw riolering is ook mogelijk. Zo bent u blokkades in het riool voor! Bel ons nummer en vraag ons naar de mogelijkheden. Onze rioolvakman in Oss beantwoordt graag al uw vragen. Wilt u meteen een afspraak regelen? Dan zet onze specialist dit meteen in de agenda! U wordt altijd binnen 24 uur geholpen.

Riool ontstoppen Oss?

Wij staan 24/7 voor u klaar!